Mondja el véleményét Ön is!

Dobrai Zoltán

Polgármesterjelölt

Dobrai Zoltán

Polgármesterjelölt

nemzetközi kapcsolatépítés

Programom

Ismerd meg programomat, melyet együtt meg tudunk valósítani. Hosszú távú koncepción alapuló programomat itt találod:

nemzetközi kapcsolatépítés

Rólam

Ismerkedj meg velem, olvasd el milyen tapasztalatokkal és gyakorlattal rendelkezem, ami alkalmassá tesz a feladatra.

nemzetközi kapcsolatépítés

Csatlakozz

Civil aktivistaként megtanultam, mekkora az önkéntes munka ereje. Csatlakozz hozzám és segíts a kampányomban!

Rólam

Itt tervezzük feleségemmel és gyermekeimmel a jövőnket, ezért fontos nekem Telki.

Nyolc éve kötődöm Telkihez, feleségem itt nőtt fel, szülei még akkor érkeztek, amikor a település igen csekély lakosságszámmal rendelkezett. Célom, hogy Telki egy rendezett, családbarát és virágzó ékszerdoboz lehessen a Zsámbéki-medencében, amely település méltó az itt élők sikereihez.

Új megoldásokra és egy kompetens csapatra van szükség a családokért és egy zöld, fenntartható Telkiért!

Minden vélemény fontos, mondja el véleményét ön is!

Szavazzon az Itthon az Otthonunkért Egyesület polgármesterjelöltjére és képviselőjelöltjeire június 9-én!

Ujvári Réka

Ujvári Réka

Két csodálatos gyermek büszke anyukája vagyok, tizennégy éve élek Telkiben. Az üzleti életben dolgozok, diplomámat közgazdászként a turizmus területén szereztem. A gyermekeink jövője a mi kezünkben van, ezért is változásra van szükség Telkin!

Bővebben

Munkám során sok olyan innovatív tapasztalatot szereztem, amire szüksége van Telkinek. Korábbi munkahelyeimen pénzügyi területen olyan széleskörű feladatokat láttam el, mint a számlakezelés, könyvelés és munkaerő-gazdálkodás. Ezek a munkák megtanítottak arra, hogy hogyan kezeljem hatékonyan az erőforrásokat és hogyan hozzak megfontolt döntéseket akár egy település gazdálkodását tekintve. További szakmai jártasságom ahhoz is hozzásegített, hogy lássam, a siker szempontjából milyen fontos a hatékony kommunikáció, és az üzleti kapcsolatok kezelése. Tapasztalataimat Telki innovatív fejlesztésére fogom fordítani.

Az előző munkahelyeimen a pénzügyek terén széles körű feladatokat láttam el, beleértve a bevételkontrollt, számlakezelést, könyvelést és munkaerő-gazdálkodást is. Ezek a feladatkörök megtanítottak arra, hogyan kezeljem hatékonyan az erőforrásokat és hogyan hozzak megfontolt döntéseket a város gazdálkodása terén.

Korábban pedig irodai adminisztrációval és a Novitax üzleti rendszer kezelésével foglalkoztam. Ez a tapasztalat azt mutatta meg számomra, hogy milyen fontos a hatékony kommunikáció és az üzleti kapcsolatok kezelése egy szervezet sikeres működése szempontjából.

Mindig inspirálnak az új kihívások. Fontosnak tartom, hogy a problémákat ne csak kezeljük, hanem meg is előzzük.

Szenvedélyem a jó közösség: csak egy összetartó közösség képes nagy dolgokat tenni, virágzóvá tenni településünket – ennek elmaradhatatlan része a kapcsolatok építése és ápolása. Nemzetközi tapasztalataimmal és kiterjedt ismeretségi hálóm használatával szeretném Telki kapcsolatrendszerét is erősíteni: célom olyan külföldi iskolákkal és nyugat-európai falvakkal olyan testvértelepülési kapcsolatot kiépíteni, akitől tanulhatunk..

Csak olyan kezdeményezéseket indíthatunk el a jövőben, amelyek valóban a lakosság érdekeit szolgálják. Az iskola (infrastrukturális)-, és a sportlétesítmények fejlesztése, az utak javítása, az energiahatékonyság növelése, az utcakép szépítése és a közösségi terek kialakítása mind olyan területek, amelyeken dolgozni fogok.

Szívügyem a sport és a környezetvédelem. Hiszem, hogy egészséges testben és tiszta környezetben élhetünk igazán boldog életet. A környezetvédelem pedig azért is érdemel kiemelt figyelmet, mert a Földet unokáinktól kaptuk kölcsön, ezért is kell megóvnunk. Azon fogok dolgozni, hogy Telki a Zsámbéki-medence ékszerdoboza legyen.

A gyermekeink jövője a mi kezünkben van. Minden lehetőséget és gondoskodást meg kell adnunk nekik ahhoz, hogy kibontakozhassanak és boldog, sikeres életet élhessenek. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy Telki egy olyan hely legyen, ahol a gyermekek biztonságban nőhetnek fel, és megvalósíthatják álmaikat. Ehhez elsősorban jó

pedagógusokra, nevelőkre, kiváló intézményrendszerre - innovatív, színvonalas iskolákra és jól felszerelt óvodákra van szükség.

Szabadidőmben szeretek lovagolni, a gyermekeimmel és a kutyáimmaltúrázni, futni és a természetet járni. Ezek az elfoglaltságok segítenek abban, hogy kiegyensúlyozott és egészséges életet éljek, és a közösségemnek is példát mutassak az aktív életmódról.

Elkötelezetten azon fogok dolgozni én is, hogy Telki lakói számára egy innovatív, gyermek -, és családbarát helyet teremtsünk.

Azért kérem a támogatásukat és a bizalmukat, hogy együtt tegyünk azért, hogy Telki elinduljon a fejlődés útján! Változásra van szükség!

Császár Bernadett

Császár Bernadett

Császár Bernadett vagyok, tősgyökeres helyi, háromgyermekes édesanya. Végzettségem nemzetközi igazgatásszervező. Egy olyan települést képzelek el, ahol jó felnőni, jó gyermeket nevelni, és ahol jó szépkorúként élni.

Bővebben

Kifejezetten jól átlátom az önkormányzatok működését, hiszen eddigi munkáim során széleskörű és mélyreható képet kaptam róla. Éveken keresztül dolgoztam a VI. kerületi önkormányzat jegyzői kabinetben, aminek segítségével az önkormányzati munka teljes működésében tapasztalatot szereztem. Mindezekben nemzetközi igazgatásszervezői végzetségem is igen sokat segített.

Már a nagyszüleim is Telkin éltek. Itt laknak a szüleim, itt nőttem fel, itt alapítottam magam is családot és neveljük férjemmel együtt három gyermekünket. Ismerem Telki minden szegletét, a település már a részemmé vált. Megszámlálhatatlan helyi eseményen vettem részt és nagyon sok ismeretségre tettem szert.

Én együtt nőttem a faluval. Láttam gomba módjára kinőni az új házakat és láttam eltűnni a csodás pipacsmezőket.

Ahhoz a generációhoz tartozom, aki ismeri Telki régi hagyományait, de már látja azt is, hogy a Budapestről való kiköltözések miatt a falu lakossága átalakult, ezáltal megváltozott a falukép is. Így mások lettek az igények, amihez a településnek is alkalmazkodnia kell minden területen (gazdaságpolitika, szociális ügyek, oktatásügy, egészségügy, infrastruktúra, kultúra). Mindezeket úgy fejlesztve, hogy Telki értékeit ne feledjük, hanem örökítsük át a következő generációknak.

Akik ismernek, tudják, hogy szívesen segítek bármilyen közösségi munkában. Lehet rám számítani. Cselekvő tagja vagyok a szülői munkaközösségnek.

A közigazgatás és az önkormányzat világa közel áll hozzám, mivel tanulmányaimat a Pázmány Páter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán végeztem. Szakmai tapasztalatomat és tenni akarásomat arra fogom használni, hogy Telki egy olyan fejlődő faluvá váljon, ami méltó az itt élő lakossághoz.

Egy olyan települést képzelek el, ahol jó felnőni, jó gyermeket nevelni, és ahol jó szépkorúként élni.

A kifogások helyett a megoldások keresésében hiszek!

Takács Zsuzsa

Takács Zsuzsa

Majd húsz éve érkeztem először Telkibe, azóta négy unokám született. Rendszeresen tartottam divatbemutatókat a Telki Fesztivál nyitónapján a Báder-Magyar házban. Baráti társaságunk folyamatosan bővült és nagyon megszerettük Telkit, viszont a település képe azóta megváltozott.

Bővebben

Fontosnak tartom, hogy a falu közösségét építeni kell. Úgy gondolom, színes, kulturális programokkal tartalmas estéket szerezhetünk egymásnak. Kultúrát építeni megfelelő érzékkel, részletes koncepcióval, helyismerettel, nem utolsó sorban megbízható, célorientált csapattal és megfelelő szakmai kapcsolatrendszerrel lehet. Az egyházközösség, a Karitász, a Scola, a jóga csapat és az otthonom az állandó pontok az életemben.

Nagykanizsán születtem. Édesanyám könyvelőként, édesapám gazdasági igazgatóként dolgozott. Egy öcsém van.

Érettségi után a fővárosba költöztem, hogy felvételizhessek az Iparművészeti Főiskolára. Diplomavédésemkor már első kislányomat vártam. Végzős társaimmal alkotóközösséget hoztunk létre Vízió, majd Línea névvel, ruhagyártással foglalkoztunk.

2000-ben a hannoveri kiállítás magyar pavilonjában közreműködtem a kiállítás tervezésében. 2003-ban az MTV-ben dolgoztam szerkesztő-riporterként. Dokumentumfilm klubbot indítottunk Gerbei Anitával, később a Nemzeti Reklámügynökségnél műsorgyártásért feleltem. 2008-ban visszatértem a ruhatervezéshez és megnyitottam első szalonomat.

Tíz éve eldöntöttük a férjemmel, hogy a Hegyvidékről ideköltözünk. Az erdei kirándulások, biciklizések és a környék településeinek felfedezése lett kedvenc időtöltésünk. Budakeszi mintáját követve, 2021-ben egy mamutfenyővel és egy atlaszcédrussal ajándékoztuk meg a falut, hogy jelet hagyjunk 100 év múlva is az utódoknak.

A hagyománytisztelet az az érték, amit kaptam szüleimtől és viszek tovább saját családomban és a munkámban is. A ruhatervezésben is a tradíció és az innováció a fő motívum.

Négy unokámnak is igyekszem jó példával szolgálni azzal, hogy szorgalommal és kitartó munkával elérhetjük céljainkat.

Ma már a Rózsadombon, a műhelyemben alkothatok, bemutatókat és közösségi eseményeket szervezek.

Azért csatlakoztam az Itthon az Otthonunkért Egyesülethez, mert többet szeretnék tenni Telki jövőjéért, a családokért, a biztonságunkért. Fontos számomra, hogy a településünk egy családbarát, pezsgő kulturális életű ékszerdoboz lehessen a Zsámbéki-medencében.

Takács Zsuzsa iparművész
www.takacszsuzsa.hu

Major Péter

Major Péter

Három fiút nevelünk a feleségemmel és immár nyolc éve kötődünk Telkihez. Végzettségem üzemmérnök-közgazdász, egy negyvenfős szoftverfejlesztő csapat vezetője vagyok. Mi többgenerációs távon gondolkodunk a Telkiben!

Bővebben

Telki, Boszorkányvölgy

Telkit nem egy időszakos állomáshelynek tekintjük az életünkben: mi többgenerációs távon gondolkodunk a településben. Azért szeretnék dolgozni, hogy a falu lakosai is ténylegesen itthon érezzék magukat, hosszú távú otthonná váljon számukra is. Telkinek ehhez olyan fejlesztésekre van szüksége, ami több generációnak is kedvez. Ez az, amiért motivált vagyok.

A munka mellett az élsport tizennégy éves korom óta, az első fiunk születéséig része volt az életemnek. Feleségemmel alkotunk profi versenytáncos párost. 2009-ben és 2010-ben mi képviseltük Magyarországot a Profi Versenytánc Világbajnokságokon. Egy országot képviselni hatalmas megtiszteltetés. Még most is büszkeséggel tölt el, ha erre gondolok. Örömmel képviselném most a közvetlen környezetemet, amit ugyanazzal az erővel és kreativitással tennék, mint a versenytáncos pályafutásom során tettem. A sok munkának akkor meglett az eredménye. Most szakmai tapasztalatomat, lelkesedésemet és minden erőmet Telkire szeretném fordítani.

46 éves vagyok. Nagyapám és édesapám is a katonai pályát választotta, ez a szolgálat volt az életük egyik fontos mozgatója. Így a szolgálat és az otthonomért való tenni akarás már gyermekként nekem is részemmé vált.

A Budapesti Műszaki Egyetemen folytattam tanulmányokat, majd a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani szakirányán szereztem Üzemmérnök-közgazdász diplomát.

Az egyetemi tanulmányaimmal párhuzamosan dolgozni kezdtem egy kis agrár vállalkozásban, mint telephely vezető, később pedig mint műszaki vezető.

2003-2006 között egy lízing cégnél ingatlanfejlesztési projektvezetőként dolgoztam. Ezt az időszakot követően alapításakor csatlakoztam egy IT fejlesztő céghez, ahol projektvezetői, termékmenedzseri, vezető ügyfél-kapcsolattartói, illetve üzletfejlesztési feladatokat láttam el. Ennek köszönhetően mélyítettem el vezetői, szervezői és fejlesztési tapasztalataimat.

2015 óta a Magyar Nemzeti Bank számára szoftvereket fejlesztő, mostanra közel negyvenfős, rendkívül összetartó csapatnak vagyok a vezetője.

Szabadidőmben kirándulok, horgászok, és búvárkodom.

Tóbel István

Tóbel István

Születésem óta Telkin élek, szívem, lelkem ideköt. Harminchét éves vagyok, egy ötéves kislány édesapja. Az ő jövője miatt a legfontosabb nekem, hogy Telki fejlődésnek induljon.

Bővebben

A település életének alakulását gyermekkoromtól követem. Megszámlálhatatlan emlék és esemény részese vagyok, sok mindent követtem végig. Az utóbbi években nagyon sokan költöztek ide a fővárosból, de a település fejlődése sajnos, nem követte a növekedés ütemét. Ez sok problémát okoz a mindannyiunk életében. Nem akarom, hogy Budapest elővárosa legyünk. Telki többet érdemel!

Azt szeretném, hogy egy virágzó, lelkes közösségé váljon településünk, ahol a gyermekek tudnak helyben minőségi iskolába járni, biztonság van, az emberek ismerik egymást, közösségként számíthatnak a másik segítségére. A kifogások helyett a cselekvésben hiszek. Képviselőként ezekre fogok koncentrálni.

Harminchét éves vagyok, egy ötéves kislány édesapja. Az ő jövője miatt a legfontosabb nekem, hogy Telki fejlődésnek induljon.

Hiszem, hogy a jól megszervezett és színvonalas közösségi programok összehozzák településünk lakóit. Rendezvényszervezői munkatapasztalatomat használva arra fogok törekedni, hogy ezen a területen minőségi változást érjünk el. Menedzselés, tervezés, egy tiszta stratégia mentén pici gyermekektől kezdve egészen a szépkorúaknak szóló, színvonalas és professzionális kulturális programokra van szükség Telkiben. A kultúra közelebb hozza az embereket egymáshoz, és közösséget kovácsol!

A helyi óvoda és iskola hosszú ideje fennálló és egyre növekvő hiányosságait mi hamarabb rendbe kell tennünk. Szeretnék hangsúlyt fektetni a védőnők, óvónők és a pedagógusok megbecsülésére, a gyermekorvosi rendszer kiegyensúlyozott működésének fenntartására.

Minden tekintetben Telki érdekeit fogom nézni és képviselni!

Dr. Császár László

Dr. Császár László

A családom négy generációja él Telkiben. Nős vagyok, három felnőtt gyermekem és négy unokám van. Jegyző voltam és törvényességi felügyelőként is dolgoztam kormányhivatalban.

Bővebben

A családom négy generációja él Telkiben. Nős vagyok, három felnőtt gyermekem és négy unokám van. Az unokáim közül a három fiú Telkiben él: két óvodás és a legkisebb, aki hét hónapos.

Jegyző voltam és törvényességi felügyelőként is dolgoztam kormányhivatalban, ezt megelőzően pedig ügyvédként tevékenykedtem. Jogi diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem. Nyugdíjba a kormányhivatalból mentem.

Az önkormányzati munka minden részletét jól ismerem, így tudom, hogy az akadályokból miként tudunk lehetőségeket formálni és a közösség érdekeiért aktívan dolgozni. Szakmai tudásomat és tapasztalatomat pedig az önkormányzat működésének nyitott, cselekvő, kiegyensúlyozott és törvényes működése érdekében fogom használni.

Önkormányzati képviselőként kezdeményező, nyitott és innovatív szemlélettel, elsősorban a legfiatalabbak fejlődési lehetőségeit fogom támogatni. Nagyszülőként is látom, hogy fejlesztésre van szüksége Telkinek. Elengedhetetlen a több állami bölcsődei férőhely és családi bölcsőde létesítése. Ennek pedig nagy előnye, hogy a gyermekek helyben - nem más településre, vagy a fővárosba - járhatnak intézménybe.

A nevelők, az óvodai dolgozók, a gyermekorvosok és a védőnők nagyobb megbecsülést érdemelnek. Magasabb színvonalú munkakörülményeket és megfelelő fizetést kell számukra biztosítani.

Nem utolsó sorban további olyan játszóterekre is szükség van, amelyek biztonságos mozgáslehetőséget nyújtanak a gyermekeknek.

Változásra van szükség!