fbpx

pár- és családterápia, mediáció, tanácsadás, önismeret

Gyakran ismételt kérdések

Nehéz lenne és felelőtlenség ezt megjósolni. Általánosságban az mondható el, hogy a működésmódjaink nem két nap és nem két hét alatt alakultak és formálódtak úgy, ahogyan ma vagyunk, ezért a változás sem megy egyik napról a másikra. Módszereim a rövid, szinte gyors módszereknek mondhatóak. 

A rendszerszemléletű pár- és családterápia egy rövid lefolyású intervenció. A párterápiás alkalmak maximum húsz-huszonöt alkalmasak lehetnek. Hetente, kéthetente majd a folyamat vége felé haladva egyre ritkábbak a találkozások. Nyolc és tizenhat alkalom a tipikus ülésszáma egy pár vagy családterápiás folyamatnak. A rendszerszemléletű pár- és családterápia egy rövid lefolyású és gyors terápiás folyamat, ahol a közös munka része a találkozások közötti munka/gyakorlatok elvégzése is. Az első három találkozás 

A mediációs, konfliktuskezelési, közvetítői alkalmak akár három órásak is lehetnek és jóval kevesebb találkozásra van szükség, mint a más módszerek esetében. Akár egy ülés is eredményeket hozhat, de legfeljebb négy alkalom egy mediációs folyamat. Ennél a módszernél előkészítő beszélgetésekre is szükség lehet, amelyek 45 percesek. A mediáció akkor a leghatékonyabb, ha egy jól körülírható témáról, vitáról van szó.

Közösségi mediáció esetén egy-két találkozásra lehet szükség. 

A mentálhigiénés tanácsadás, segítő beszélgetés, önismereti konzultáció több alkalom. Minimum 3 és legfeljebb tizenkét találkozás hetente, kéthetente, majd havonta 45 percben. 

A rendszerszemléletű egyéni terápiás folyamat legfeljebb húsz-huszonöt találkozás, alapvetően hetente 45 percben. 

A mentálhigiénés és rendszerszemléletű önismereti csoportok és  kompetenciafejlesztő tréningek óraszámai pedig szintén egyéniek a csoport témájától, összetételétől függően. 

A vezetőfejlesztés és tanácsadás pedig több módszer komplexitását igényli, így ezen találkozások száma nehezen megjósolható. Függ az elérendő céltól, a vezető terhelhetőségétől stb.

Rendszerszemléletű szervezetfejlesztés esetén inkább hosszabb folyamatra lehet számítani és egyéni tervet, ajánlatot készítünk. 

Gyógyító és pszichoterápiás tevékenységet nem végzek. 

Ezen keretek rám, mint segítőre is vonatkoznak.

 
Ha ön lemondja az időpontot, akkor a megbeszélt óradíj 25 százalékát kell kifizetnie. Amennyiben 72 órán belül, tehát a találkozást megelőző három napban mondja le a korábban megbeszélt alkalmat, akkor az ülés teljes díját ki kell fizetnie. Amennyiben én mondom le ezen határidők között, úgy ezek rám is vonatkoznak, tehát vagy huszonöt százalékos kedvezményt kap vagy teljesen ingyen jár önnek a következő ülés. Az esetlegesen első ingyenes alkalomra is vonatkoznak a lemondás feltételei, aminek a költsége 5000 forint. 

Függ a választott módszertől, a napszaktól, a helyszíntől és sok minden mástól is. Természetesen az éjszaka vagy hajnalban nyújtott szolgáltatás vagy egy vidéki utazással egybekötött tanácsadás az drágább, mint egy online délelőtti vagy délutáni konzultáció. A személyes találkozás mindig plusz költségekkel jár. 

Az ár tartalmazza a technikai feltételek biztosítását, felkészülés és lezárás óradíját is, valamint a szupervízió (szakmai minőségbiztosítás – segítségnyújtás)  költségeit, tesztek és eszközök felhasználási jogdíjait, így önnek más összegre nincs gondja. 

Diák és nyugdíjas, munkanélküli kedvezményeket is biztosítok, hogy mindenki számára elérhető legyen a lelki egészség. Sőt, ha indokolt, akkor ingyenes első konzultációt is nyújtok, hogy megismerkedhessünk. 

A hiteles és szakmai tartalmakon felül mit kap még tőlem? 

ÁRGARANCIA. Biztosan megtaláljuk a megfelelő anyagi konstrukciókat. Olyan konzultációs csomagot ajánlok, amit máshol biztosan nem kap meg.

Exkluzív, kitüntetett figyelem. Nálam nincs futószalag, nem adják a kilincset egymásnak. Nincsenek gyorsan letudott telefonhívások, fél soros levelek.

IDŐGARANCIA. 6 napon belül találunk megfelelő időpontot, legyen szó reggelről vagy estéről. Ha ez bármilyen okból nem valósulna meg, akkor a legjobb kollégámhoz fogom iránytani.

Ingyenes e-mailváltás. Ha csatlakozik az Önismereti Kihívás csoporthoz.

Ingyenes iránymutatás. Már az első levél után ingyenes, egyedi, személyre szabott iránymutatást kap tőlem.

Ingyenes tesztek. Azért, hogy mielőbb felmérhessük a jelen helyzetét.

Öt napon belül ingyenes telefonos mini tanácsadás. Ha követi a szakmai tartalmaimat a közösségi médiában.

Ingyenes családfa feldolgozó csomag. Amellyel a konzultációk során dolgozni fogunk.

Visszatérő kliensként 10 % kedvezményt kap tőlem ajándékba a minden évben induló Kapcsolataim – Önismereti Csoportba.

10 % kedvezmény. Ha az ön ajánlására érkezik hozzám egy ismerőse, családtagja.

Pénzvisszafizetési garanciaHa követi az iránymutatásaimat és nem történik meg az ön által óhajtott változás, akkor visszakapja a konzultáció árát.

Egy alkalom díja módszertől függően 6000 és 40 000 forint között van. Egyéni konzultációk körülbelül 6000 és 15 000 forint között vannak. A párterápiás alkalmak 90 percesek alapvetően és 13 000 25 000 forint között elérhetőek. Ezen belül megtaláljuk az önnek legjobb megoldásokat. Személyes munka esetén ez kiegészül a rezsiköltségekkel is, mint utazási kiadások, a rendelő fenntartási költségei. Online munka esetén mindezt átutalással tudja rendezni az ülések előtt. A személyes konzultációkal járó plusz költség átlagosan 5000 forint.  SOS vagy VIP tanácsadás 40 000 forint alkalmanként különleges időpontokkal. 

Az első alkalom amennyiben szükséges és anyagi körülményei indokolják, úgy online ingyenes lehet 30 percben. Az ingyenes időpont lemondás díja 5000 forint. 

A számlázási adatokat kérem időben és pontosan egyeztessük.

Gyógyító és pszichoterápiás tevékenységet nem végzek.

A mediáció alkalmazásának egyik legfontosabb területe a családi mediáció. Sajátossága, hogy főként a válással és a szülői felügyeleti jogokkal, kapcsolattartással kapcsolatban felmerülő konfliktusokra reagál. Legfőbb célja, hogy elkerülje a pereskedés okozta hátrányos következményeket, az éles konfliktust enyhítse, a szülők felelősségérzetét növelje a gyermekeikkel kapcsolatos döntés meghozatalában.

 

A családi mediáció szerepe abban rejlik, hogy a felek egyéni szükségleteik, és különösképpen a gyermekeik érdekei mentén találják meg a legjobb megoldást egy működőképes egyezség létrehozásával. A működőképesség azt jelenti, hogy a szülők a mediációs megállapodásban foglalt kötelezettségeiket a közös szülői felelősség szellemében gyakorolják, kölcsönösen megértik egymást, tiszteletben tartják a másik szülő helyét a gyermek életében.

 

Mediáció a határokon átívelő családjogi ügyekben

  • Nemzetközi Jogellenes gyermekelvitel
  • Nemzetközi tartási
  • Öröklési ügyek
  • Kapcsolattartási ügyek
  • Stb.

Fontosabb EU és nemzetközi jogforrások

1980-as Hágai gyermekelviteli egyezmény – Nemzetközi Egyezmény

7. Cikk – A központi hatóságok

c) biztosítsák a gyermek önkéntes visszavitelét vagy az ügy békés elintézését;

Brüsszel II. A Rendelet – EU-s jogforrás (2201/2003/EK RENDELET)

55. Cikk – Központi hatóságok

e) elősegítsék a szülői felelősség jogosultjai közötti megállapodást közvetítés vagy egyéb eszközök útján, és elősegítsék a határokon átnyúló együttműködést ebből a célból.

A mediációval kapcsolatban fontos még a Hágai Nemzetközi Magánjogi Konferencia ajánlása!

 

A mediáció típusai a határokon átívelő családjogi ügyekben

Mediáció személyesen (a külföldön tartózkodó fél vállalja, hogy Magyarországra utazik) – előnye: hatékony és kevésbé időigényes, általában másfél napot vesz igénybe; hátránya: költséges, utazással jár – komediáció vagy egy mediátor

Mediáció e-mailes kapcsolattartással /a mediáció megszervezésében játszhat szerepet/ – előnye: költséghatékony; hátránya: időigényesebb

Mediáció skype vagy videókonferencia segítségével. – előnye: hatékony – kvázi személyes jelenlétet tesz lehetővé, költségtakarékos, alkalmazhatóak a személyes mediáción elérhető technikák; hátránya: a technikai háttér nem elérhető mindenki számára.

Közvetítés alkalmazása a gyermekek jogellenes elvitelének megelőzése érdekében

A felügyeleti vagy kapcsolattartási/láthatási kérdésekkel összefüggő önkéntes megállapodások ösztönzése és az ilyen kérdésekben való közvetítés előmozdítása segíthet megelőzni a jogellenes gyermekelvitel későbbi előfordulásait.

Mérlegelhető, hogy milyen előnyökkel jár a határon átnyúló kapcsolatban élő párok részére biztosított közvetítési szakszolgáltatás.