Mondja el véleményét Ön is!

Rólam

Ismerjen meg

Rólam

Ismerjen meg

RÓLAM

Családügy

Mindig a családok témája érdekelt leginkább és minden munkában azzal foglalkoztam, hogy miként tudok segíteni a társadalom e rétegének. Az egyéni családterápiás segítségnyújtástól kezdve a családügyi koncepciók megalkotásáig több területen dolgoztam. Lassan 10 éve jött létre Budapest belvárosában országos szervezetünk a Családokért Egyesület elődje egy kis szakmai közösségből, ma pedig szerte az országban szervezünk közösségépítő programokat, visszük el a segítséget, fejlesztést, támogatást oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ezzel foglalkoztam tanárként, trénerként vagy épp kommunikációs szakemberként is. Az ország legjobb szakemberei mellett dolgozhatok ma is családügyi tanácsadóként és kommunikációs szakemberként.
 

Közösségszervezés

Az önkéntesség, a stratégiaalkotás, az emberekkel való közös munka és a segítés érdekelt már tizenéves koromtól kezdve. Mindig közösségben gondolkodtam: már nagyon korán megtapasztaltam, hogy együtt többre vagyunk képesek és a csapatmunka hozza meg igazán a sikert. Közösen szerveztünk táborokat, pályázatokat írtunk, támogatókat kerestünk tizenéves koromtól kezdve és manapság is új víziókat valósítok meg és ehhez mindig megtalálom a támogató közösséget. Az elmúlt néhány évben több, mint 200 közösségi programot bonyolítottam a forrásteremtéstől kezdve a pályázatíráson át a megvalósításig.

Emberközpontúság

Teológiát és pedagógiát tanultam, majd mentálhigiénés segítő, pszichodráma-asszisztens lettem és mediátor, valamint a családterápiában dolgozom. Abban hiszek, a változásért lehet és megéri dolgozni. A saját fejlődésemért is teszek minden nap. Azzal, hogy mások a bizalmukkal tisztelnek meg és betekintést adnak a legmélyebb világukba én is több leszek és mindig tanulok magamról, a világról és az emberről. A win-win helyzeteket részesítem előnyben a munkáimban is, amikor minden érintett fél nyertes lehet.

Oktatás

Évekig tanítottam egy budapesti általános iskolában és ezzel egy időben egyetemisták diákotthonát vezettem. Célom az volt, hogy ne csak tanítsak, hanem jó példával elöl járva neveljek is és olyan embert ismerjenek meg személyemben, akihez évek múltán is fordulhatnak. Az egyetemi kollégium közösséggé formálása, a stratégiájának megalkotása, működésének, fenntarthatóságának létrehozása volt a feladatom a pénzügyi stabilitás megteremtésétől a közösségformálásig. Szerencsés vagyok, hogy a 8 évesektől egészen a huszonéves fiatalokig mélyebben is megismerhettem az iskoláskorú generációt és az őket támogató intézményrendszert és annak kihívásait.

Szociális gondoskodás

Tanulmányaim mellett halmozottan sérült gyermekekkel dolgoztam a Vakok Iskolájában és nyaranta fogyatékkal élő felnőttekkel Németországban. Fantasztikus kollégáktól tanulhattam emberséget és szakmaiságot. Hessenben eltöltött nyarak alatt pedig új és innovatív módon tanulhattam meg a társadalmi integráció mikéntjét. Fél évet tanultam Németországban, ahol nemzetközi kapcsolatokra tehettem szert és a bajor szociális ellátórendszert ismerhettem meg, mialatt egy idősek otthonában és egy gyermekfaluban dolgoztam.

Spielberg – Ausztria

Szintén fél évet dolgoztam a Formula-1 rajongók által ismert spielbergi önkormányzatnál, ahol a annak technikai támogatását biztosítottuk a rendezvényektől kezdve az irodák működéséig. Láttam azt, hogy miként lehet igényes és színvonalas kulturális lehetőségekkel közösséget teremteni és mit jelent a jól megtervezett városimázs. Itt rálátásom volt más települések önkormányzati munkájára is, hiszen itt is aktív közösségi életet éltem. Megtapasztalhattam, hogy a koncepciók, a hosszú távú tervezés egységes településképet eredményez és kiszámítható stabil pénzügyi hátteret és erős közösséget képez.

Projektek

Korábbi munkáim során fiatalkortól egészen az időskorig ívelő Európai Uniós projektek alapjainak, módszertanának megalkotásában vettem részt, majd koragyermekkori intervenciós és tehetséggondozó EU-s projektekben oktatóként, trénerként dolgoztam. Korábban sok tízezer fős képzések szervezésében dolgoztam. Később pedig szintén Európai Uniós projektben családi vállalkozások számára fejlesztettünk vállalkozásfejlesztési programot és projektértékelésben láthattam a kis- és középvállalkozás szektor kihívásait és erősségeit

Mondja el véleményét Ön is! 

“Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne” – Tamási Áron

 

CSALÁD BIZTONSÁG FEJLŐDÉS