Két csodálatos gyermek büszke anyukája vagyok, tizennégy éve élek Telkiben. Az üzleti életben dolgozok, diplomámat közgazdászként a turizmus területén szereztem. A gyermekeink jövője a mi kezünkben van, ezért is változásra van szükség Telkin!

Munkám során sok olyan innovatív tapasztalatot szereztem, amire szüksége van Telkinek. Korábbi munkahelyeimen pénzügyi területen olyan széleskörű feladatokat láttam el, mint a számlakezelés, könyvelés és munkaerő-gazdálkodás. Ezek a munkák megtanítottak arra, hogy hogyan kezeljem hatékonyan az erőforrásokat és hogyan hozzak megfontolt döntéseket akár egy település gazdálkodását tekintve. További szakmai jártasságom ahhoz is hozzásegített, hogy lássam, a siker szempontjából milyen fontos a hatékony kommunikáció, és az üzleti kapcsolatok kezelése. Tapasztalataimat Telki innovatív fejlesztésére fogom fordítani.

Az előző munkahelyeimen a pénzügyek terén széles körű feladatokat láttam el, beleértve a bevételkontrollt, számlakezelést, könyvelést és munkaerő-gazdálkodást is. Ezek a feladatkörök megtanítottak arra, hogyan kezeljem hatékonyan az erőforrásokat és hogyan hozzak megfontolt döntéseket a város gazdálkodása terén.

Korábban pedig irodai adminisztrációval és a Novitax üzleti rendszer kezelésével foglalkoztam. Ez a tapasztalat azt mutatta meg számomra, hogy milyen fontos a hatékony kommunikáció és az üzleti kapcsolatok kezelése egy szervezet sikeres működése szempontjából.

Mindig inspirálnak az új kihívások. Fontosnak tartom, hogy a problémákat ne csak kezeljük, hanem meg is előzzük.

Szenvedélyem a jó közösség: csak egy összetartó közösség képes nagy dolgokat tenni, virágzóvá tenni településünket – ennek elmaradhatatlan része a kapcsolatok építése és ápolása. Nemzetközi tapasztalataimmal és kiterjedt ismeretségi hálóm használatával szeretném Telki kapcsolatrendszerét is erősíteni: célom olyan külföldi iskolákkal és nyugat-európai falvakkal olyan testvértelepülési kapcsolatot kiépíteni, akitől tanulhatunk..

Csak olyan kezdeményezéseket indíthatunk el a jövőben, amelyek valóban a lakosság érdekeit szolgálják. Az iskola (infrastrukturális)-, és a sportlétesítmények fejlesztése, az utak javítása, az energiahatékonyság növelése, az utcakép szépítése és a közösségi terek kialakítása mind olyan területek, amelyeken dolgozni fogok.

Szívügyem a sport és a környezetvédelem. Hiszem, hogy egészséges testben és tiszta környezetben élhetünk igazán boldog életet. A környezetvédelem pedig azért is érdemel kiemelt figyelmet, mert a Földet unokáinktól kaptuk kölcsön, ezért is kell megóvnunk. Azon fogok dolgozni, hogy Telki a Zsámbéki-medence ékszerdoboza legyen.

A gyermekeink jövője a mi kezünkben van. Minden lehetőséget és gondoskodást meg kell adnunk nekik ahhoz, hogy kibontakozhassanak és boldog, sikeres életet élhessenek. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy Telki egy olyan hely legyen, ahol a gyermekek biztonságban nőhetnek fel, és megvalósíthatják álmaikat. Ehhez elsősorban jó

pedagógusokra, nevelőkre, kiváló intézményrendszerre - innovatív, színvonalas iskolákra és jól felszerelt óvodákra van szükség.

Szabadidőmben szeretek lovagolni, a gyermekeimmel és a kutyáimmaltúrázni, futni és a természetet járni. Ezek az elfoglaltságok segítenek abban, hogy kiegyensúlyozott és egészséges életet éljek, és a közösségemnek is példát mutassak az aktív életmódról.

Elkötelezetten azon fogok dolgozni én is, hogy Telki lakói számára egy innovatív, gyermek -, és családbarát helyet teremtsünk.

Azért kérem a támogatásukat és a bizalmukat, hogy együtt tegyünk azért, hogy Telki elinduljon a fejlődés útján! Változásra van szükség!

Császár Bernadett vagyok, tősgyökeres helyi, háromgyermekes édesanya. Végzettségem nemzetközi igazgatásszervező. Egy olyan települést képzelek el, ahol jó felnőni, jó gyermeket nevelni, és ahol jó szépkorúként élni.

Kifejezetten jól átlátom az önkormányzatok működését, hiszen eddigi munkáim során széleskörű és mélyreható képet kaptam róla. Éveken keresztül dolgoztam a VI. kerületi önkormányzat jegyzői kabinetben, aminek segítségével az önkormányzati munka teljes működésében tapasztalatot szereztem. Mindezekben nemzetközi igazgatásszervezői végzetségem is igen sokat segített.

Már a nagyszüleim is Telkin éltek. Itt laknak a szüleim, itt nőttem fel, itt alapítottam magam is családot és neveljük férjemmel együtt három gyermekünket. Ismerem Telki minden szegletét, a település már a részemmé vált. Megszámlálhatatlan helyi eseményen vettem részt és nagyon sok ismeretségre tettem szert.

Én együtt nőttem a faluval. Láttam gomba módjára kinőni az új házakat és láttam eltűnni a csodás pipacsmezőket.

Ahhoz a generációhoz tartozom, aki ismeri Telki régi hagyományait, de már látja azt is, hogy a Budapestről való kiköltözések miatt a falu lakossága átalakult, ezáltal megváltozott a falukép is. Így mások lettek az igények, amihez a településnek is alkalmazkodnia kell minden területen (gazdaságpolitika, szociális ügyek, oktatásügy, egészségügy, infrastruktúra, kultúra). Mindezeket úgy fejlesztve, hogy Telki értékeit ne feledjük, hanem örökítsük át a következő generációknak.

Akik ismernek, tudják, hogy szívesen segítek bármilyen közösségi munkában. Lehet rám számítani. Cselekvő tagja vagyok a szülői munkaközösségnek.

A közigazgatás és az önkormányzat világa közel áll hozzám, mivel tanulmányaimat a Pázmány Páter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán végeztem. Szakmai tapasztalatomat és tenni akarásomat arra fogom használni, hogy Telki egy olyan fejlődő faluvá váljon, ami méltó az itt élő lakossághoz.

Egy olyan települést képzelek el, ahol jó felnőni, jó gyermeket nevelni, és ahol jó szépkorúként élni.

A kifogások helyett a megoldások keresésében hiszek!

Majd húsz éve érkeztem először Telkibe, azóta négy unokám született. Rendszeresen tartottam divatbemutatókat a Telki Fesztivál nyitónapján a Báder-Magyar házban. Baráti társaságunk folyamatosan bővült és nagyon megszerettük Telkit, viszont a település képe azóta megváltozott.

Fontosnak tartom, hogy a falu közösségét építeni kell. Úgy gondolom, színes, kulturális programokkal tartalmas estéket szerezhetünk egymásnak. Kultúrát építeni megfelelő érzékkel, részletes koncepcióval, helyismerettel, nem utolsó sorban megbízható, célorientált csapattal és megfelelő szakmai kapcsolatrendszerrel lehet. Az egyházközösség, a Karitász, a Scola, a jóga csapat és az otthonom az állandó pontok az életemben.

Nagykanizsán születtem. Édesanyám könyvelőként, édesapám gazdasági igazgatóként dolgozott. Egy öcsém van.

Érettségi után a fővárosba költöztem, hogy felvételizhessek az Iparművészeti Főiskolára. Diplomavédésemkor már első kislányomat vártam. Végzős társaimmal alkotóközösséget hoztunk létre Vízió, majd Línea névvel, ruhagyártással foglalkoztunk.

2000-ben a hannoveri kiállítás magyar pavilonjában közreműködtem a kiállítás tervezésében. 2003-ban az MTV-ben dolgoztam szerkesztő-riporterként. Dokumentumfilm klubbot indítottunk Gerbei Anitával, később a Nemzeti Reklámügynökségnél műsorgyártásért feleltem. 2008-ban visszatértem a ruhatervezéshez és megnyitottam első szalonomat.

Tíz éve eldöntöttük a férjemmel, hogy a Hegyvidékről ideköltözünk. Az erdei kirándulások, biciklizések és a környék településeinek felfedezése lett kedvenc időtöltésünk. Budakeszi mintáját követve, 2021-ben egy mamutfenyővel és egy atlaszcédrussal ajándékoztuk meg a falut, hogy jelet hagyjunk 100 év múlva is az utódoknak.

A hagyománytisztelet az az érték, amit kaptam szüleimtől és viszek tovább saját családomban és a munkámban is. A ruhatervezésben is a tradíció és az innováció a fő motívum.

Négy unokámnak is igyekszem jó példával szolgálni azzal, hogy szorgalommal és kitartó munkával elérhetjük céljainkat.

Ma már a Rózsadombon, a műhelyemben alkothatok, bemutatókat és közösségi eseményeket szervezek.

Azért csatlakoztam az Itthon az Otthonunkért Egyesülethez, mert többet szeretnék tenni Telki jövőjéért, a családokért, a biztonságunkért. Fontos számomra, hogy a településünk egy családbarát, pezsgő kulturális életű ékszerdoboz lehessen a Zsámbéki-medencében.

Takács Zsuzsa iparművész

www.takacszsuzsa.hu